IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes отваря музей в Китай

Това ще е поредният опит на компанията да подобри имиджа си в страната

10:24 | 28.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Mercedes-Benz планира да отвори музей в Пекин, с който компанията иска да активизира клиентите си в Китай, пише Ройтерс. Агенцията припомня, че пазарните резултати на щутгартци в страната, са по-слаби от тези на основните конкуренти - Audi и BMW.

Това ще бъде първият музей на чужд производител на луксозни автомобили в Китай, както и поредният опит на Mercedes да увеличи продажбите си в най-бързо развиващата се икономика в света. Неотдавна концернът майка Daimler назначи отделен директор, който да се фокусира върху китайските операции на марката, а от централата обявиха, че ще придобият 12% от активите на местния си партньор - BAIC.


"Daimler търси нови начини да взаимодейства с клиентите си и да ги накара да се вълнуват от марката Mercedes-Benz. Нов музей със сигурност ще помогне това да се случи," коментира анализаторът от LBBW Франк Билър.

Повечето германски производители, в това число Mercedes, Porsche и BMW, имат музеи в родините си. Експерти смятат, че инвестицията е оправдана, защото по този начин марките работят за имиджа си сред потенциалните купувачи.

"Китайските клиенти са изключително пресметливи относно марката и ценят известните имена, които демонстрират статут, богата традиция и дълга история," коментира говорител на Daimler пред Ройтерс.

От компанията не изнасят подробности около проекта, нито кога ще бъде открит той.

От отварянето на музея на Mercedes-Benz в Щутгарт през 2006 г., той е посетен от повече от 5 милиона души.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още