IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai и Kia ще стават все по-различни

Главният дизайнер на корейците даде за пример Volkswagen и Audi

15:02 | 03.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

В съвсем близко бъдеще марките Hyundai и Kia съществено ще се различават една от друга в областта на дизайна. Това обяви пред Autoblog главният дизайнер и на двата бранда Петер Шрайер.

Германският специалист бе категоричен, че новите стилистични направления при двете марки ще станат факт най-късно до 2-3 години. Според Шрайер двата партньорски бранда трябва да бъдат разделени "стилистично", като това ще доведе до увеличаване на моделната гама и при двата корейски производителя. Дизайнерът дава за пример концерна Volkswagen и неговото отношение към дъщерната марка Audi.

"Volkswagen Golf и Audi A3 са изградени на една платформа и голяма част от компонентите им са еднакви, но въпреки това те са насочени към различни групи клиенти - обяснява Шрайер. - Ние трябва да се опитаме да сторим същото - Kia и Hyundai да се различават като функционалност и допълнително оборудване."
Според топ-дизайнера приоритет от двете марки трябва да има Kia, която ще продължи по настоящия си път. Докато при Hyundai промяната ще бъде доста сериозна, като компанията ще трябва да преосмисли цялата целева аудитория.

"В момента Hyundai следва свой собствен стил, само че той засяга единствено повърхностните характеристики на автомобила, а не негови пропорции. Именно това трябва да бъде променено и марката да отдели най-доброто, с което разполага. Така тя ще се превърне в лесно разпознаваема и уникална за хората, каквато е Kia в момента", категоричен е Шрайер, посочвайки, че първата промяна ще засегне шестоъгълната решетка на радиатора на автомобилите от марката Hyundai.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още