IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към бъдещата Lada Niva

Появиха се изображения на модела, които нямат нищо общо с концепта Lada X-Ray

10:50 | 26.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Снимкa: uincar</em></p>

 Снимкa: uincar

Съвсем наскоро ръководството на АвтоВАЗ обяви, че производството на легендарния руски автомобил Lada Niva (известен още и като Lada 4x4) ще бъде продължено до 2021. Засега няма подробности за машината, но в някои медии вече се появиха компютърни изображения на бъдещия модел.

Предложените снимки са от руския сайт unicar.ru, като според експерти е напълно възможно автомобилът да изглежда така. В същото време колата е коренно различна от концептуалния модел Lada X-Ray, за който се твърдеше, че ще бъде в основата на следващото поколение Lada Niva 4х4.

Ръководството на АвтоВАЗ отказа да коментира скиците, както и да разкрие на каква платформа ще бъде създаден моделът. Според медиите в Русия за следващото поколение на всъдехода ще бъде използвана базата на съществуващия в момента добре познат Chevrolet Niva.

Очаква се новото поколение на модела да се появи през 2017 г., оборудван с 1,8-литров двигател на PSA. Двигателят е бензинов и генерира 135 к.с. и 170 Нм.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още