IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW увеличава производството на i3 и i8

По над 100 000 бройки ще слизат от поточните линии през 2020 г.

13:51 | 21.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	BMW i3. <em>Снимка: BMW</em></p>

BMW i3. Снимка: BMW

Германският автомобилен концерн BMW слага още по-сериозен акцент върху електрическите автомобили, като планира сериозно увеличаване на производството на моделите си i3 и i8, пише Automotive News Europe, цитирайки шефa на германския производител Норберт Райтхофер.

"През следващите години производството на екологичните ни модели i3 и i8 ще бъде увеличено, като към 2020 година от поточните линии ще слизат по 100 000 екземпляра. Решението ни е продиктувано не само от търсенето на пазара, но и от екологичните норми", заяви Райтхофер по време на конференция в Германия.

Моделът BMW i3 се появи на пазара през миналата година, като предизвика по-голям от очаквания интерес. Автомобилът, който може да бъде поръчан като електромобил или като електромобил с удължен пробег, в момента се предлага единствено в Европа, но през тази година ще бъде въведен и в САЩ - най-големият пазар на електрически коли в света.

Успех жъне и електрическият флагман на марката - i8, който въпреки цената си от 135 925 долара, вече образува шест месечен лист с чакащи.

"Считам, че клиентите могат да приемат срок от шест месеца за получаване на иновативен продукт на BMW i8. Ако обаче срокът стане по-голям, това би било проблем", уточни Райтхофер.

Още за BMW i3 и BMW i8 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още