IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi превръща ТТ в семеен автомобил?

Все още не е ясно на каква платформа ще бъде изградена новата модификация

10:09 | 01.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото TT при премиерата си в Женева.<em> Снимка: Automedia.bg</em></p>

Новото TT при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Audi планира да разшири семейството на модела TT, в което сега влизат купе и кабриолет. Един от вариантите за нова версия е създаването на семеен автомобил, съобщава изданието Autocar, което цитира техническият директор на компанията Улрих Хакенберг.

"Търговската марка ТТ има огромен потенциал, който в момента не се използва напълно - обясни Хакенберг. - Обмисляме какво още можем да направим за в бъдеще. Защо пък ТТ да не се превърне в един семеен автомобил?"

Топ-мениджърът на Audi не даде други подробности за намеренията на компанията, но се предполага, че става дума за седан или фастбек. Във всички случаи това ще бъде модел, който ще се конкурира с Mercedes-Benz CLA. Не е ясно обаче на каква платформа ще бъде изграден той - на удължена версия на сегашно шаси или на модулната платформа MQB, на която са направени новите Audi A3 и Volkswagen Golf.

През последната година Audi представи два концепта, основани на модела TT - TT Ultra, който разполага с 420 к.с., и TT Quattro Sport. Компанията от Инголщад показа и Allroad Shooting Brake, като все още няма яснота дали някой от трите ще излезе в серийно производство.

Самото Audi TT от ново поколение дебютира на автосалона в Женева в началото на март. В основата на модела е шасито Audi Space Frame, което и направено от стомана и алуминий. Благодарение на платформата автомобилът е с 50 кг. по-лек от своя предшественик. Най-мощната версия разчита на 4-цилиндров турбо-мотор с обем 2.0 литра и мощност 310 к.с. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,7 секунди.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още