IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari ще предлага до 12 години гаранцията за двигателите си

Програмата ще може да бъде договорена и за стари модели, но само след щателен преглед на автомобила

17:22 | 14.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ferrari</p>

Снимка: Ferrari

Италианският производител на автомобили Ferrari ще предложи на клиентите от 1 май си разширени условия на заводската гаранция. Съгласно стандартната програма гаранцията на суперколите на италианския производител е 3 години, но при определени условия тя ще може да бъде увеличена четирикратно. В момента всеки купувач на ново Ferrari може да сключи допълнителен договор със сервиза, според който гаранцията му ще се увеличи до 4 или 5 години. От началото на следващия месец започва да действа нова програма с името New Power Warranty, съгласно която производителят може да поеме задълженията за ремонта на силовите агрегати и трансмисията в продължение на до 12 години.

От Ferrari съобщават, че срокът, през който ще действа удължената гаранция, ще се уточнява индивидуално с всеки клиент и ще зависи от интензивността на експлоатацията на автомобила му, както и от неговия годишен пробег. Програмата ще може да се използва и от собственици на по-стари автомобили, но за да стане факт, те трябва да бъдат щателно прегледани в сервиз на компанията. Програмата New Power Warranty ще важи за моделите Ferrari 458 Italia, FF, F12 Berlinetta и California.

Изданието Motor Authority припомня, че преди 2 години Ferrari пусна безплатна програма за 7-годишно техническо обслужване. Според представител на италианската компания по този начин ще се повиши стойността на суперколите на пазара на употребявани автомобили.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още