IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическият Mercedes B-Class ще се продава в САЩ за 41 450 долара

Серийното оборудване на модела включва електрически предни седалки, автопилот, навигационна система и активен паркинг асистент

13:06 | 29.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Германската компания Mercedes обяви цената на електрическата версия на новия B-Class. Моделът излиза на пазара в САЩ на цени от 41 450 долара, като ще се конкурира за вниманието на клиентите с BMW i3. Двата германски електрически автомобила имат почти аналогични стартови цени, като моделът от Мюнхен е с минимално предимство от 100 долара.

Електрическият B-Class се задвижва от електромотор с мощност 177 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Въпреки теглото си от 1750 килограма B-Class Electric Drive се ускорява от място до 100 км/час за само 7,9 сек. и развива максимална скорост от 160 км/час.

Електромоторът на модела черпи енергия от комплект литиево-йонни батерии, произведени от Tesla Motors. Автономният му пробег достига 200 км.

Още при представянето на концептуалната версия на B-Class ED производителите заявиха, че "Mercedes-Benz B-Class Electric Drive ще бъде най-добрата машина в своя сегмент и ще превъзхожда основния конкурент BMW i3".

Що се отнася до пробега с едно зареждане, B-Class ED има леко превъзходство - моделът на баварците има автономия от около 130-160 км., но ускорението му от 0 до 100 км/час отнема по-малко - 7,2 сек.

Освен това BMW i3, който е изграден от алуминий и карбонов композит, може да бъде поръчан и с допълнителен двигател с вътрешно горене. Той работи като генератор на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250-300 км.

При B-Class ED зареждането на батериите отнема 3,5 часа, като е възможно и зареждане за 2 часа, което доставя пробег от около 100 км. Батериите на BMW i3 се зареждат напълно за 6 часа, но пък е налична опция за зареждане до 80%, което изисква само 30 мин.

Сред оръжията на модела от Щутгарт за привличане клиенти ще бъде богатото серийно оборудване. То включва електрически предни седалки, автопилот, навигационна система, активен паркинг асистент и др.

Продажбите на Mercedes-Benz B-Class Electric Drive в САЩ стартират това лято. BMW i3 е на пазарите от края на миналата година, като производителите вече няколко пъти разширяват капацитета на поточната линия, заради увеличеното търсене на модела.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още