IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на GM и Chrysler с двуцифрени ръстове

Автомобилните производители оправдаха очакванията за силни годишни ръстове през май

18:05 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на GM и Chrysler с двуцифрени ръстове

Продажбите на General Motors Co. в САЩ скочиха с 13% през май. Компанията с лекота надмина очакванията въпреки постоянния поток от изтеглени автомобили поради съображения за безопасност, пише MarketWatch. Месечният резултат се оказа най-добрият от август 2008 г насам.

Същевременно Chrysler Group LLC. реализира 17% ръст на продажбите си в САЩ през май, след като брандовете Jeep и Ram продължиха да подкрепят общите продажби.

Въпреки че като цяло се очакваше, че автомобилните производители ще отчетат силни годишни ръстове през май, анализаторите следят зорко най-вече представянето на GM.

Базираната в Детройт компания е продала 284 694 превозни средства през месеца, което е повече от пласираните 252 894 година по-рано. Продажбите на дребно нараснаха с 9,7% до 205 796 броя, докато продажбите в автопарковете скочиха с 21% От GM очакват, че резултатите от автопарковете ще бъдат най-добрите за 2014 г.

Продажбите на Chevrolet се покачиха с 14%, стимулирани от продажбите на автомобили – най-вече на компактния модел Cruze. Ръстове постигнаха и Buick, Cadillac и GMC.

Chrysler – поделението на Fiat Chrysler Automobiles – е продал 194 421 превозни средства през май, което е повече то миналогодишните 166 596. За компанията това е най-доброто месечно представяне от 2007 г. насам. Продажбите на камиони нараснаха с 38%, а на автомобили – с 27% на годишна база.

Напоследък брандовете на Chrysler - Jeep и Ram, осигуряват по-голяма подкрепа за резултатите на компанията. Продажбите на Jeep се покачиха с 58 на сто заради по-високото търсене на моделите Compass, Cherokee и Wrangler. Приходите на Ram нараснаха с 19 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още