IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari разработва достъпен модел?

Британци разкриват плановете на компанията за следващите пет години

11:53 | 25.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията <a href="http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/18906-pininfarina-postroi-sergio-v-chest-na-patrona-si/">Ferrari Sergio</a>. <em>Снимка: Ferrari </em></p>

Концепцията Ferrari Sergio. Снимка: Ferrari

Италианският производител на екзотични спортни автомобили Ferrari подготвя напълно нов достъпен модел, става ясно от плановете на компанията за следващите 5 години, до които се добра изданието Automobile Magazine.

Въпросният нов модел ще се появи към края на това десетилетие, като преди премиерата му ще видим още няколко новости от Ferrari.

Най-напред, още през 2015 година, ще бъде представен моделът M458-T Italia. Това е нова версия на 458 Italia, която ще разполага с би-турбо двигател V8, развиващ около 670 к.с. Също за следващата година е предвидена премиерата на LaFerrari FXX, който ще има над 1000 к.с. под капака си и ще бъде произведен в серия от само 30 коли.

В края на 2015 или в началото на 2016 година ще видим още един лимитиран модел. Това е откритата версия на LaFerrari, носеща името Spider. Този автомобил ще има два пъти по-висока цена от купето LaFerrari и ще бъде произведен в серия от 50 екземпляра.

През същата година трябва да бъде готов и фейслифтът на модела FF, който ще получи обновен дизайн и по-висока мощност - около 700 к.с. Моделът F12 Berlinetta трябва да бъде обновен към края на 2016 година, а до средата на 2017 година да се появи и новото поколение Ferrari California.

Най-любопитният модел е предвиден за края на това десетилетие. Тогава трябва да бъде представен най-достъпният автомобил на Ferrari. Според информацията на Automobile Magazine моделът ще носи името 456 и ще се задвижва от нов 2.9-литров V6 двигател с мощност 500 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Посочва се, че този модел ще се предлага и с ръчна скоростна кутия, а цените му ще стартират от около 175 000 евро.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още