IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda и Nissan намалиха продажбените си прогнози

При Honda причината е сервизната акция на модела Fit , а при Nissan - спад на пазара в Китай

17:28 | 14.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът Fit, продаван в Европа под името Jazz. Снимка: Honda</p>

Моделът Fit, продаван в Европа под името Jazz. Снимка: Honda

Две от най-големите японски автомобилни компании Honda Motor Co. и Nissan Motor Company бяха принудени да преразгледат първоначалните си планове за обема на продажбите, предава Bloomberg.

В Honda планираха да достигнат 6 млн. единици през финансовата година, завършваща през март 2017 г. Няколкото сервизни акции на модела Fit обаче са на път да осуетят тези намерения. Така се очаква компанията да приключи 2014 г. с около 4,3 млн. продажби, съобщава Bloomberg.

„Продължавам да държа на тази цифра – 6 млн. бройки на година, но по-важното пред нас е клиентите ни да бъдат доволни от услугите и продуктите, които им предлагаме. Така че няма да е фатално, ако не постигнем тази цел“, заяви изпълнителният директор на Honda Таканобу Ито.

От излизането на новия Fit на пазара преди година до момента бяха организирани 5 сервизни акции на модела заради различни проблеми. Като цяло от 2008 г. до момента Honda е изтеглила над 10 млн. автомобила заради некачествените въздушни възглавници, производство на компанията Takata.

В Nissan също намалиха прогнозите си, които сочеха, че през тази финансова година ще бъдат достигнати продажби от 5.45 млн. автомобила. Очакванията са новият резултат да бъде с около 3,5% по-нисък, или с около 200 000 бройки, като причината за това е спадът на пазара в Китай.

През октомври Nissan записа 104 000 продажби в Китай, или с 9% под очакваното. А като цяло спадът при компанията на този пазар продължава вече 4 месеца. Въпреки това продажбите до момента са с 4.4 % над миналогодишните.

Що се касае до други държави, там резултатите на Nissan се подобряват. В САЩ увеличението е с 9.7%, като плановете са да се достигне 1.41 млн. автомобила. В Русия за първите 9 месеца на годината са продадени с 93 000 коли повече, което показва увеличение с 12% в сравнение с 2013 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още