IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Tesla ще излезе на печалба чак през 2020 г.

Въпреки срива на петрола смятам, че става по-належащо производството на повече електрически коли, посочва шефът на компанията

13:22 | 14.01.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мъск: Tesla ще излезе на печалба чак през 2020 г.

Tesla Motors Inc. ще излезе на печалба чак през 2020 г., имайки предвид и възнагражденията на ръководителите й. Това изтъкна самият изпълнителен директор на автомобилния производител Елън Мъск по време на конференция в Силициевата долина, цитиран от MarketWatch.

Мъск, който осъществи необичайна визита в Детройт по време на градското годишно автошоу, каза, че Model 3 на Tesla трябва да бъде в режим на непрекъснато производство до края на десетилетието, за да достигне целта за печалбата. Електрическият модел е замислен да бъде по-евтин и с по-малко функции от седана Model S и предстоящото пускане на пазара на Model X SUV.

Дебютът на Model 3 е насрочен за 2017 г. – същата година, в която General Motors Co. възнамерява да пусне Chevrolet Bolt. И двете коли са проектирани да издържат 200 мили с едно-единствено зареждане, като ще струват в интервала от 30 000 до 40 000 долара. Мodel S струва над 100 000 долара.

Както се очакваше, директорът призова други автомобилни компании да ускорят производството на електрически коли. Tesla, която в момента реализира продажби за 35 000, до 2025 г. би трябвало да продава милиони автомобили.

„Необходимостта от устойчив транспорт е невероятно висока“, коментира Мъск. „Дори на фона на масирания срив в цената на петрола смятам, че става по-належащо индустрията да напредне по отношение производството на електрически превозни средства. Наистина е само въпрос на време кога ще бъде напълно електрическа, а ако стане по-рано, това ще бъде добре за света.“

Към момента Мъск продава коли директно на купувачите, избягвайки споразуменията за франчайз, които почти всички автопроизводители използват. Пред Световния конгрес на Automotive News той заяви, че ще започне да работи с дилъри на даден етап, но не и с такива, които са „глупаци“.

Същевременно той ще отиде в Тексас, за да лобира за възможността да прави директни продажби. Пътуването е насрочено за сряда.

Във вторник Мъск сподели пред Wall Street Journal, че продажбите на електрически превозни средства в Китай намаляват значително през четвъртото тримесечие на 2014 г. основно заради погрешни възприятия сред китайските потребители относно зареждането.

Той каза още, че работи с редица производители на електрически коли в Китай, които отговарят на условията за специална правителствена подкрепа и за предоставянето на субсидии. Мъск отказа да коментира преговорите, определяйки ги като „деликатни“, но добави, че е „обнадежден“.

Освен това проблемът със зареждането бе една от причините, поради които той замени Вероника У с Том Джу на ръководната длъжност в Китай.

Още видеоматериали гледайте на сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Nacho2020
преди 9 години
Олеле! Мълнии вика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
RawSteel
преди 9 години
Кои са ти хапчетата, че изглеждат доста силни !?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 14
the_evil_lord_Darth_
преди 9 години
Електромобилите отделят статично електричество и трябва да има достатъчно, вятърни трансформатори на статично електричество в електроенергия, които да улавят и усвояват статичното електричество отделено в природата за да не падат мълнии, и за да няма нещастни случаи в резултат от този ефект. Двигателят работещ на принципа на линейният ускорител/"Влакът Стрела" в Китай/, работи с един литър гориво на месец, който му служи за запалване, а електоенергията произведена от железниците и елктромобилите, захранва нуждите на бита от електроенергия. В цялата тази рационализация за евтино произведен ток и автомобили работещи на принципа на перпетомобиле са необходими две неща, за да бъдат внедрени успешно:1. Вятърни трансформатори на статично електричество в електроенергия, които да трансформират и складират произведената електроенергия.2. Китайски двигателни механизми, които да са достатъчно здрави, надежни и подвижни, за да носят полезност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още