IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече от 40 премиери на автомобилното изложение в Детройт

Възродената Acura NSX и спортните модели на Ford са сред най-очакваните модели на изложението

13:11 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото поколение NSX. <em>Снимка: Acura</em></p>

Новото поколение NSX. Снимка: Acura

Най-популярното автомобилно изложение в Северна Америка – автошоуто в Детройт, отвори днес врати. До 17-и януари на него ще бъдат допускани само представители на медиите, след което то ще бъде достъпно и за широката публика.

През тази година в комплекса „Кобо“, където са разположени машините, ще има повече от 40 премиери както на концептуални модели, така и на серийни автомобили на производители от цял свят. Доминиращи отново ще бъдат любимите на американците пикапи, както и спортните возила.

Сред най-очакваните премиери е възродената Acura NSX. Този автомобил за първи път бе показан през 1990 г., като идеята на компанията-майка – Honda, бе той да си съперничи с моделите на Ferrari и Porsche. Заради ниските продажби обаче през 2005 г. NSX бе спряна от производство, за да се завърне като концепт през 2012 г. Сега ще видим серийната версия на новия модел, който ще разполага с би-турбо V6 двигател и 3 електромотора.

Американският концерн Ford планира да зарадва любителите на спортните автомобили с няколко новини. Сред тях е приемникът на състезателния GT, произвеждан от 2003 до 2006 г. Ще бъде показан и обновеният Mustang GT350R, който ще трябва да си съперничи с легендарния Chevrolet Camaro на General Motors.

Сред будещите интерес премиери са моделите на Alfa Romeo, която се завръща на пазара в Северна Америка, както и машините на Cadillac, Lexus, Ininiti и др. Именно Infiniti ще покаже спортното купе Q60, докато Cadillac ще заложи на третото поколение на седана CTS-V. Добре ще бъде представена и BMW, която ще разкрие цели 3 варианта на 6-Series.

Преди година голямата новина на автосалона в Детройт бе пикапът Ford F150 с алуминиева каросерия. Сега в този сегмент ще се намесят няколко японски производителя, които отдавна искат да се наместят в тази пазарна ниша, където доминират представителите на голямата американска тройка. Nissan се готви да покаже второто поколение на пикапа Titan с дизелов V8, докато в Toyota са подготвили нова Tacoma.

Сред новите модели на изложението ще бъде второто поколение на Chevrolet Volt, както и автомобил на марката, задвижван с електричество – седанът Bolt. Той ще може да изминава около 320 км само с едно зареждане и ще трябва да се конкурира с моделите на Tesla. Очаква се Bolt да излезе на пазара през 2017 г. на цена от 30 000 долара.

Новините от Детройт следете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още