IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Английските фермери може да сменят Land Rover с Lada Niva

Най-хубавото при руския автомобил е, че при повреда всичко се оправя с няколко удара на чука, коментира вносител

13:17 | 04.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АвтоВАЗ</em></p>

Снимка: АвтоВАЗ

Руската Lada Niva, продавана във Великобритания под името Lada 4x4, може да заеме мястото на легендарния Land Rover Defender, който слиза от конвейера след близо 70 години вярна служба. Това прогнозира вестник The Times, като цитира един от дилърите на модела в Лондон - Марк Ки.

Изданието припомня, че първият Defender е произведен през 1948 г. Той става първият граждански автомобил със задвижване на четирите колела и въпреки че не отговаря на изискванията за съвременните норми за безопасност и екологичност, продължава да бъде много популярен. Най-вече за собствениците на стопанства във Великобритания, които се нуждаят от здрав и високопроходим автомобил.

Машината на Land Rover обаче отива в историята и се търси неин заместник. Според The Times, въпреки остарелия му външен вид, моделът на Lada става все по-търсен от британските фермери. Руският автомобил се предлага без климатик и радио, с разположен отляво волан, както и само в 4 цвята. Това обаче не се отразява на търсенето, защото цената е достъпна.

"За първи път видях модела Lada 4x4 в един планински курорт, където ме впечатлиха качествата му и затова реших да започна да внасям този автомобил във Великобритания - коментира Марк Ки. - Най-хубавото при него е, че при повреда всичко се оправя с няколко удара на чука."

Интересното е, че на Острова руската машина се продава за около 13 000 паунда (19 000 долара), докато в Русия най-скъпата й модификация - с 5 врати и двигател с обем 1.7 литра, развиващ 83 к.с., е оценена 3 пъти по-евтино - 6500 долара. Също любопитен факт е, че във Великобритания най-достъпният Duster 4x4 започва от 11 500 паунда.

Другият проблем, който трябва да реши компанията АвтоВАЗ, е да приведе автомобила към най-новите екологични и технически изисквания в Европа. Президентът на най-големия руския автомобилен производител - Бо Андерсон, обеща, че това ще стане до лятото на тази година.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 4
lyusien
преди 9 години
Защо много силно се съмнявам че това ще стане някога
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още