IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай забрани хостесите на автосалоните

Красивите момичета разсейвали посетителите от изложените модели

14:04 | 20.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Красивите хостеси са част от всеки автомобилен салон, тъй като предизвикват огромен интерес на щандовете на различните производители и съответно повдигат настроението на мъжката част от посетителите. В Китай обаче смятат, че присъствието им е аморално и то вече е официално забранено, съобщава China Daily.

Властите в комунистическата страна, която е и най-големият автомобилен пазар на света, са категорични, че момичетата отвличат вниманието на посетителите от изложените машини. Затова и предстоящото изложение в Шанхай – най-голямото в страната, ще мине без красивите модели.

„Компаниите трябва да се фокусират върху качеството на продукцията си и върху технологиите. Затова се надяваме, че участниците в изложението ще представят своите нови достижения елегантно и в рамките на приличното. Действия, демонстриращи нисък вкус и нарушаващи обществения морал, са напълно забранени“, се казва в прессъобщението на организаторите на автосалона в Шанхай.

Подобно нещо не се случва за първи път в Китай. През 2012 г. властите публично разкритикуваха организаторите на изложението в Пекин за предизвикателния външен вид на момичетата край автомобилите. Очаква се и той да получи забрана да използва хостеси още през тази година.

Самият автосалон в Шанхай през тази година ще се проведе между 22 и 29 април.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още