IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилите на Google излизат на пътя

Те ще се движат в Калифорния с шофьор, който обаче ще се намесва само при проблем

12:13 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Машината има две места и мека предна част, за да предпазва пешеходците. <em>Снимка: Google</em></p>

Машината има две места и мека предна част, за да предпазва пешеходците. Снимка: Google

Представените в края на миналата година нови автономни коли на Google са готови за изпитания в реални условия, съобщават от американската интернет и софтуерна корпорация. Машините, които не се нуждаят от шофьор, ще бъдат пуснати по обществените пътища в близост до седалището на компанията в Маунтин Вю, Калифорния.

Тестовете ще стартират през лятото, като с цел по-висока безопасност всички возила ще бъдат снабдени с волан и педали, както и с шофьор. Той обаче ще се намесва в управлението само при възникване на проблем.

От Google са категорични, че не очакват каквито и да било проблеми, тъй като новите машини са снабдени с технологията за автономно придвижване, която компанията вече изпита на флота си от автомобили Lexus RX450h. Те са преминали над 1 милион километра по обществени пътища.

По-рано от Google съобщиха, че за последните шест години автономните им коли са участвали в 11 пътни произшествия. Всички те обаче са били причинени от други участници в движението.

Още за колите на Google четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още