IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концепция на Lamborghini отива на търг

Моделът е произведен в един-единствен брой

15:15 | 13.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: RM Sotheby</em></p>

Снимка: RM Sotheby

Уникален модел на италианската екзотична марка Lamborghini ще бъде предложен на търг. Това е концепцията Concept S, създадена през 2005 година.

Lamborghini Concept S е бил първоначално създаден като дизайнерска концепция без двигател, но добрият прием от страна на публиката на изложението в Женева през 2005 година дава основание на компанията да стартира лимитирана серия от този модел.

В крайна сметка обаче плановете се объркват и Lamborghini Concept S така и не се качва на конвейера.

"Твърде високата цена и сложното производство замразиха плановете за този модел, като автомобилът на снимките с шаси 001 е единствената бройка от него", съобщават от компанията RM Sotheby, която организира търга.

Всъщност Lamborghini създава два такива автомобила, като първият, който няма мотор, е изложен в музей на марката.

Въпросният втори екземпляр, който е единственият оборудван с двигател, ще бъде предложен на търг в Ню Йорк на 18 ноември. Очаква се наддаванията да достигнат до около 2,6 млн. евро.

Lamborghini Concept S е базиран на модела Gallardo, като се отличава с по-нисък профил и специфично остъкление. Той използва познатия 5,0-литров V10 двигател, като обявеният за продан модел има изминати само 180 км.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още