IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin предпочете Уелс пред Македония за новия си завод

Там ще се произвежда първия за марката кросовър

18:30 | 24.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Автосалон Женева 2015</p>

Снимка: Автосалон Женева 2015

Aston Martin избра локация за новия си завод, в който ще произвежда първия в историята си кросовър. Това е Уелс, като преди това британците проучваха възможности за строеж в Македония, САЩ и Близкия Изток.

От Aston Martin не разкриват причините за избора на именно тази локация. Съобщава се обаче, че за изграждането и оборудването на съоръжението са предвидени 200 млн. британски лири. Строежът ще стартира догодина и трябва да бъде напълно завършен през 2020 г. Заводът ще се простира на 90 декара, като ще създаде около 1000 работни места.

Строителството на фабриката в Сейнт Атан, Южен Уелс, ще започне догодина, като се предвижда този втори промишлен център на независимата автомобилна компания във Великобритания да заработи през 2020 година. 



Правителството обяви, че новият завод, който ще бъде изграден на мястото на бившата сграда на Министерството на отбраната, ще създаде пряко 750 висококвалифицирани работни места и ще подкрепи допълнително 1000 във веригата на доставките.  

За новото си съоръжение компанията е правила детайлно проучване на над 20 локации по света, уточнява Ройтерс.

В новото предприятие компанията ще произвежда своя първи кросовър, загатнат чрез концепцията DBX (на снимките). На по-късен етап съоръжението ще се заеме и с производството на моделите на марката Lagonda.

Към момента Aston Martin разполага със само един завод, позициониран в Гейдън, Великобритания -  западната централна част на Уелс. Той ще продължи производството на нови спортни модели, сред които и изцяло електрическия RapidE от 2018 година, но също предстои да бъде модернизиран за новата гама модели на британците.  

Британците планират да подменят изцяло гамата си от модели през следващите 5 години.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ПИЧ
преди 8 години
Трябва да си луд или изкукал да решиш да правиш луксозен автомобил в Македония. То са албанци, косовари, черногорци и каква ли не ***, която един ден може да реши и да щурмува на юруш завода. Няма правителство, няма закон, няма съд и ти се изтъпанваш да правиш луксозна марка коли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още