IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen атакува Tesla в Китай с два нови електрически автомобила

Превозните средства от серията ID. могат да се похвалят с пробег от над 400 километра с едно зареждане и с цена, по-ниска от тази на китайския Model 3 на Tesla

17:04 | 03.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Германският автомобилен производител Volkswagen AG пусна на пазара два нови електрически SUV (sport utility vehicle) модела ID.4 в Китай, отправяйки предизвикателство на Tesla Inc в битката за дял от най-големия автомобилен пазар в света, съобщава Ройтерс. 

Моделът ID.4 CROZZ се произвежда от съвместното предприятие на Volkswagen с FAW Group, докато ID.4 X е дело на съвместните усилия на германския концерн с SAIC Motor.

Германската група не разкрива цената на двата автомобила. Но презентация при представянето на продуктите показва, че началната цена на двата SUV модела, ще бъде по-малка от 250 000 юана (37 450 долара) при включени държавни субсидии.

Началната цена на произвеждания в Китай Model 3 на Tesla в момента е 249 900 юана заедно със субсидиите.

Двата модела ID.4 могат да изминат над 400 километра с едно зареждане на батерията и предлагат редица софтуерни актуализации, информират от Volkswagen.

Ръководителят на китайските операции на концерна Щефан Воленщайн планира да пусне в Китай общо осем автомобила от серията ID. до 2023 г.

Продажбите на електрически коли, плъгин хибриди и водородни превозни средства в Китай се очаква да нараснат до 20% от общите продажби на нови автомобили в страната до 2025 г. от едва 5% за тази година.

Китайските власти прогнозират продадените през 2020 г. такъв тип автомобили да достигнат 1,1 млн. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още