IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis извършва нови рокади в ръководството на Opel и звеното Vauxhall

Досегашният ръководител на марката Уве Хохгешурц заменя Максим Пика като главен оперативен директор на европейския бизнес на групата

16:58 | 11.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Stellantis</em></p>

Снимка: Stellantis

Петнадесет месеца след основаването на Stellantis Group групата продължава да търси по-голяма ефективност, размествайки ръководния състав на своите марки. В същото време шефът на Opel Уве Хохгешурц, който встъпи в длъжност само преди 8 месеца, напуска германската автомобилна марка, тъй като му е предложена по-престижна роля във втория по големина автомобилен концерн в Европа. Той ще замени Максим Пика като главен оперативен директор на европейския бизнес на групата, съобщава Automobilwoche. 

Хохгешурц ще бъде сменен в Opel от друг германец – Флориан Хютл, който ръководи отдел „Продажби и маркетинг“ в концерна, който във Великобритания продава коли под марката Vauxhall. Хютл също разполага с богат опит в международен план, като преди това заема различни ръководни позиции в Stellantis и Renault Group, касаещи пазари като Великобритания, Франция, Швейцария и Русия. Той работи за PSA Group от 2014 г. и има бакалавърска степен по международен бизнес мениджмънт от Университета по приложни науки в Бергиш-Гладбах.

В сряда Stellantis обяви, че Хохгешурц става генерален директор за Европа от 1 юни. От своя страна, напускащият Пика ще заеме позицията на ръководител на веригите на доставка в групата. Преди това тази позиция принадлежеше на Мишел Уен, която обаче напусна компанията.

Ръководството на Vauxhall също се променя: ръководителят на Vauxhall Пол Уилкокс, който преди това работи в Nissan, поема поста на изпълнителен директор на Stellantis за Великобритания от Алисън Джоунс, която става вицепрезидент за кръговата икономика в групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още