IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай забрани достъпа на коли Tesla до мястото за секретни срещи на ККП

Забраната влиза в сила от 1 юли и ще продължи най-малко два месеца, съобщават от местната пътна полиция

12:32 | 21.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

От 1 юли на автомобилите на американския електромобилен концерн Tesla Inc. ще им бъде забранен достъпът до Бейдайхе, крайбрежен район източно от Пекин, където се провежда годишната секретна среща на висшите представители на Китайската комунистическа партия (ККП), съобщава Ройтерс, цитирайки служител на местната пътна полиция. 

Забраната ще продължи най-малко два месеца, като решението е свързано с „въпросите за национална сигурност“, като се очаква мярката да бъде обявена публично.

„Привидно годишен отпуск (за висшите лидери на Китай), за да се отпуснат и да се насладят на дългите плажове на легендарния северен курортен град, но всъщност това е най-следеното неофициално събитие в политическия календар на нацията“, пише журналистът Уилям Джън за South China Post през 2020 г.

За момента е ясно, че забраната не засяга нито една друга чуждестранна автомобилна компания.

През 2021 г. Китай забрани на коли Tesla да паркират във военни или правителствени комплекси поради опасения, че определени камери и сензорни технологии могат да бъдат използвани за събиране на „чувствителна информация“.

Компанията на милиардера Илон Мъск се ангажира да съхранява всички събрани данни в страната, най-големия автомобилен пазар в света. Според концерна камерите на неговите електромобили не са активирани извън Северна Америка.

Tesla използва няколко малки камери, разположени главно от външната страна на превозното средство, за да подпомага функциите за паркиране, Autopilot и софтуера за подпомагане на водача.

Повечето модели разполагат и с вътрешна камера, монтирана над огледалото за обратно виждане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още