IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Electro-Mechanics преговаря с Tesla за доставка на модули за камери

Новата сделка увеличава дела на Samsung до 80% при доставките на този вид оборудване за електромобилите на Tesla

10:47 | 08.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Южнокорейската компания Samsung Electro-Mechanics заяви, че води преговори с американския производител на електромобили Tesla Inc. за доставки на модули за камери. За момента разработчикът не може да разкрие повече подробности като размер на сделката и обем на доставките, съобщава Ройтерс.

„Samsung Electro-Mechanics ще продължи да работи върху усъвършенстването и диверсификацията на своите модули за камери“, изтъква компанията. 

Според публикации в корейските медии от юни става ясно, че Samsung Electro-Mechanics е успяла да победи LG Innotek за осигуряване на нова сделка за доставка на модули за Tesla, които ще бъдат използвани в дългоочаквания електрически влекач Semi, както и при пикапа Cybertruck. Според изказване на Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, двете превозни средства трябва да се появяват на пазара през 2023 г.

Модулите за камери представляват неразделна част от електрическите автомобили, които са снабдени със системи за подпомагане на водач.

Samsung и LG са двата най-големи доставчика на модули за камери за електромобилите на Tesla, изграждани в гигафабриките ѝ в Шанхай и Грюнхайде, Германия.

Samsung Electro-Mechanics ще доставя модули за камери от версия 4.0 с 5 млн. пиксела, които могат да покажат петкратно по-ясни изображения от продуктите от версия 3.0. Компанията планира да стартира масово производство на тези по-нови модули през този месец.

Въпреки спечеленото доверие на Tesla, най-големия производител на електромобили в света по пазарен дял, Samsung Electro-Mechanics късно навлиза на пазара на модули за автомобилни камери. Компанията започва да развива този бизнес през 2010 г., много по-късно от своя основен конкурент - LG Innotek, който държи приблизително 70% от доставките за Tesla, докато на Samsung Electro-Mechanics се падат 30%. След новия договор с американците обаче делът на Samsung нараства значително до 80%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още