IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Станиславов: Строителството на завода на Next.e.GO в Ловеч започва през август

Капацитетът ще е 30 хиляди електромобила годишно, през 2024 г. ще се произведат 20 хиляди, съобщи изпълнителният директор

17:45 | 29.07.22 г. 2
Л. Станиславов: Строителството на завода на Next.e.GO в Ловеч започва през август

Той потвърди, че германският производител на електромобили Next.e.GO Mobile ще стане публична компания, като това беше планирано отдавна. Очаква се тя да бъде оценена на почти 1 милиард долара на фондовата борса в Ню Йорк. Компанията разполага с технология за производство на масови и евтини електромобили и съвсем скоро ще започне строителството на завода си в Ловеч, който ще бъде модел за всички останали заводи на Next.e.GO по света.

Арх. Станиславов обяви, че заводът в Ловеч ще произвежда основно 11-тото поколение от модела AR11, който дебютира само преди два месеца, като известният футболист Неймар стана негов бранд посланик. Масовото производство ще продължи с 12-то поколение, който е в процес на проектиране. Автомобилите ще се предлагат в стандартна и спортна версия.

По думите на Любомир Станиславов първата серия от тестови автомобили ще бъде около 2500 броя и ще излезе от производство в края на следващата година. „Надяваме се да няма изненади или забавяния“, посочи той.

Капацитетът на завода ще е 30 хиляди автомобила годишно. „Надяваме се през 2024 г. да произведем 20 хиляди, засега се движим по първоначалния план. Next.e.GO се радва на много голямо търсене, особено в Германия“, отбелязва той.

Въпреки че автомобилната индустрия изпитва затруднения заради нарушени доставки, засега в Next.e.GO нямат такива проблеми. Все пак Станиславов посочи, че „в момента производството в Европа е на едно от най-ниските си нива не заради липса на търсене, а заради проблеми с доставките на компоненти“.

В кои страни по света ще строи заводи Next.e.GO? Кои са предизвикателствата пред производителите на електромобили?   

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
Браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още