IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW връща в сервизите iX и i4 заради проблем с батериите

Вината за сервизната акция е на корейската Samsung

17:30 | 30.07.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Произведените от Samsung SDI батерии за електрическите BMW iX и i4 имат проблем и това ще наложи сервизна акция за двата модела. Дефектът е открит от корейската компания, като заради него катодни части могат да попаднат в клетките на батерията.

Първият случай е регистриран още през април с BMW i4 eDrive40, а вторият – в началото на юни, като този път той е с iX xDrive50. Само дни по-късно има подобен инцидент и с iX M60, като два от трите случая са в САЩ, което става причина за започване на разследване от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата. В нейния доклад се съобщава, че във всички случаи са открити нередности по време на производствения процес на клетките.

След внимателен преглед на производствените процеси базираният в Мюнхен автомобилен производител обяви, че е необходимо колите да бъдат изтеглени за ремонт. Сервизната акция ще засегне общо 83 автомобила - 56 от модела iX и 27 от i4. Те са от модификациите xDrive50, M60, eDrive40 и M50, като са произведени през периода 22 ноември 2021 – 30 юни 2022 г.

Дилърите на BMW вече са уведомени за проблема, който ще бъде разрешен с подмяна на засегнатите клетки. Засегнатите собственици предстои да бъдат информирани, като вече са инструктирани да не шофират и да не зареждат превозните си средства.

Oще новини за автомобилния сектор четете в Automedia.bg.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 1 година
не се занимавайте с нещо от които нищо не отбирате
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
Pyramid
преди 1 година
В началото на годината, според едни израелски прекупвачи, от BMW, уж се бяха засилили да придобиват лиценз за микромодулни батерии. Нещо се обърка и не се явиха. Така... А сега, връщат, видите ли, коли заради проблеми с батериите (които, няма как, да не са от старите, изживени концепции). Какво да кажа, освен " Очаквано".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
cyclop
преди 1 година
Само се пали и с вода не се гаси - що е то
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още