IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнеборци потушиха пожар в комплекса на Tesla край Берлин

Изгорели са около 800 куб. метра картон, хартия и дървени отпадъци в открито помещение за рециклиране, намиращо се в североизточната част на гигафабриката

15:04 | 26.09.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Голям пожар беше потушен на територията на гигафабриката на американския автомобилен концерн Tesla Inc. в Грюнхайде, Германия, рано сутринта в понеделник, като за момента няма данни за пострадали, съобщава Ройтерс, цитирайки местната противопожарна служба.

Около 800 куб. метра картон, хартия и дървени отпадъци в открито помещение за рециклиране, намиращо се в североизточната част на комплекса, са изгорели, посочва говорител на пожарната.

Според шефа на противопожарната служба в района Клаус-Петер Шулц в тази част от гигафабриката се намира малко съоръжение за рециклиране на отпадъци, въпреки че Tesla възлага на подизпълнител да извършва дейността по рециклиране. „Там опаковъчният материал се рециклира и раздробява на място“, изтъква Шулц. 

Въпреки че пожарът е овладян, а дейността по погасяването му е прехвърлена на служители на Tesla, някои пожарникари остават в обекта. В акцията са взели участие общо около 50 огнеборци, включително 12 от противопожарната служба на самата фабрика.

Причината за инцидента все още не е установена, като полицията продължава да разследва, съобщава Automobilwoche.

Пожарът е потушен към 07:45 ч. местно време, като пожарникарите са използвали вода с пенлив агент за справяне с огъня.

Не е ясно дали производството в завода е било засегнато от действията на противопожарните екипи.

Компанията, ръководена от Илон Мъск, се сблъска с подобен инцидент през 2021 г., когато в завода ѝ във Фримонт, Калифорния се разрази огнена стихия в строяща се сграда. Тогава работници използваха пясък, за да потушат пламъците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 26.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още