IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Continental завърши инвестиция за 40 млн. евро в Румъния

След инвестицията производствената площ в Тимишоара се е увеличила със 7 хил. кв. м

09:05 | 14.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Фабриката в Тимишоара. Снимка: Continental Romania
Фабриката в Тимишоара. Снимка: Continental Romania

Румънското подразделение на германския доставчик на автомобилни части Continental съобщи, че е завършило инвестицията от 40 млн. евро в разширяването на завода си за електронни компоненти в Тимишоара.

След инвестицията производствената площ се е увеличила със 7 хил. кв. м, достигайки общо 18 хил. кв. м, се казва в прессъобщение на Continental, цитирано от SeeNews.

Към съоръжението са добавени и места за паркиране, техническа зона, офиси и зелена площ.

Това е третото разширяване на завода в Тимишоара, който произвежда над 17 хил. продукта годишно, като например въздушни възглавници, окачване, сервоусилватели за волана, контролни блокове за регулиране на окачването и динамична стабилизация на натоварването, електронни системи за паркиране, Head-Up и Combiner Head-Up дисплеи и бордови уреди.

През август Continental Romania заяви, че разширява завода си в централния град Сибиу. Новата производствена площадка, която в момента е във фаза на проектиране, ще има площ от над 15 хил. кв. м, където ще работят над 700 души.

През юни компанията обяви, че е приключила инвестицията от 33 млн. евро в разширяването на своя център за научноизследователска и развойна дейност (НИРД) в Тимишоара и смята да наеме 1000 души.

През март компанията заяви, че е инвестирала 200 млн. евро през 2021 г. в страната и планира да инвестира подобна сума през тази година.

В края на 2021 г. в инженерните си центрове и производствени мощности в Румъния Continental има над 17 500 служители, докато в края на 2020 г. те са били 20 100. Разликата се дължи на отделянето на подразделението Powertrain от групата Continental през 2019 г. Подразделението беше преименувано на Vitesco Technologies.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 14.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още