IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиери Болоре се оттегля като главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover

Той ще подаде оставка на 31 декември след малко над две години на поста в компанията

20:26 | 16.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Тиери Болоре се оттегля от поста на главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover след малко повече от две години начело на британската компания, съобщава Automobilwoche.

Очаква се Болоре да подаде оставка на 31 декември по лични причини.

Като негов временен наследник ще бъде назначен Ейдриън Мардъл, който работи в компанията повече от 30 години и в момента изпълнява длъжността главен финансов директор.

Тиери Болоре има богат опит в автомобилната индустрия. Преди да бъде привлечен в Jaguar Land Rover, той работи като ръководител на френската група Renault Group. Преди това той беше изпълнителен директор на Faurecia.

Година, след като Болоре беше назначен в Jaguar Land Rover като ръководител, директорът по маркетинг и продажби Феликс Бройтигам напусна компанията.

През октомври концернът отчете спад на глобалните продажби с 4,9% до 88 121 превозни средства, след като проблемите с доставките на полупроводници продължиха да помрачават производството на компанията.

По-слабите продажби се дължат на „по-ниското от очакваното предлагане на чипове“, което не може да бъде подсигурено през третото тримесечие, изтъкват от британския концерн.

Финансовото представяне на Jaguar Land Rover беше частично подкрепено от приоритизирането на производството на продукти с по-висок марж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още