IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори очакват заличаване на ръста на продажбите на нови коли в САЩ през ноември

Средната месечна вноска за автомобил през ноември се очаква да бъде 712 долара, което е със 7,2% над нивата от същия месец на 2021 г.

23:05 | 23.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ръстът на продажбите на нови коли на дребно в САЩ се очаква да бъде заличен през ноември, тъй като високите цени на автомобилите, съчетани с увеличението на лихвените проценти, притискат търсенето, показа доклад на индустриалните консултанти J.D. Power и LMC Automotive.

Потребителите, които бяха готови да отделят повече пари за автомобили на фона на понижената наличност на превозни средства, сега се отдръпват заради високите разходи по заемите и проблемите с доставките.

Средната месечна вноска за автомобил през ноември се очаква да бъде 712 долара, което е със 7,2% над нивата от същия месец на 2021 г.

Въпреки че търсенето, стойността на трансакциите и печалбите на търговците на дребно остават силни при търговията на дребно, тези показатели ще показват признаци или на забавяне, или на спад, според Томас Кинг, президент на отдела за данни и анализи в J.D. Power.

Кинг очаква тенденцията, наблюдавана през ноември, да се запази и през 2023 г.

Очаква се продажбите на дребно на нови превозни средства този месец да достигнат 933 402 броя, което би било спад от 0,3% спрямо ноември 2021 г.

Докладът обаче отбелязва, че стойността на трансакциите на пазара на дребно продължава да расте, но с по-бавни темпове, отколкото по-рано тази година.

Общите продажби на нови превозни средства през ноември се очаква да достигнат 1 102 300 броя, което би представлявало увеличение от 5,6% спрямо ноември 2021 г.

В световен мащаб се очаква темпът на продажби на превозни средства леко да се ускори през ноември до 86,5 милиона броя от началото на годината.

„Потенциалът за нови Covid мерки в Китай и железопътната стачка в САЩ добавят известен риск към перспективите за ноември и декември, но инвентаризацията като цяло се подобрява“, посочва Джеф Шустър от LMC Automotive.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 23.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още