IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската „Урал“ планира да започне търговско производство на автономни камиони

Превозното средство е изградено върху шасито на Ural-342067-73 и може да се използва в условия, които са неблагоприятни за хора

16:24 | 14.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Публикация в Twitter - @Flash_news_ua
Снимка: Публикация в Twitter - @Flash_news_ua

Руския производител на тежкотоварни превозни средства „Урал“ планира да започне търговско производство на автономни камиони през тази година, съобщава Autostat, цитирайки Павел Яковлев, генерален директор на компанията.

По думите му роботизиран прототип вече е бил тестван успешно в едно от предприятията на Магнитогорския металургичен комбинат (ММК), който планира да закупи такива превозни средства.

Autostat припомня, че през август „Урал“ представи прототип на напълно автономен камион, изграден върху шасито на Ural-342067-73 със задвижване на всички колела.

Такава машина може да развива скорост до 80км/ч и да преодолява различни препятствия, включително неравности по пътя с дълбочина до 70 см.

Характерното за модела на „Урал“ е, че може да бъде управляван дистанционно, с помощта на контролен панел, както и напълно самостоятелно чрез предварително зададена от оператора траектория.

Камионът може да се използва в условия, които са неблагоприятни за хора, при различни видове изследвания, тестове, за доставка на стоки и оборудване, в места с повишена радиоактивност или с налично химическо замърсяване.

От „Урал“ посочват, че по-рано тази година негово съоръжение е започнало серийно производство на шестколесни превозни средства с тегло от 33 тона, като се очаква в края на тази година заводът да стартира монтажна дейност и на модел с тегло 28 тона.

През следващата година компанията ще започне да произвежда 8-колесен камион с тегло от 48 тона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 14.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още