IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla сваля цените на Model 3 и Model Y в САЩ

Американският производител понижава агресивно цените, за да противодейства на забавянето на пазара на електромобили

10:13 | 06.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Ръководеният от Илон Мъск производител на електромобили Tesla намали цените на своите Model 3 и Model Y в САЩ с около 2,7% до 4,2%, показва уебсайтът на компанията в четвъртък, съобщи Ройтерс. Намалението става факт около месец след като бяха понижени цените на премиум автомобилите Model S и Model X.

Тази година Tesla сваля агресивно цените, за да противодейства на ефекта от забавянето на пазара на електромобили, като същевременно отблъсква конкуренцията от страна на нови и стари играчи на пазара.

Цената на седана Model 3 е намалена с 1250 долара до 38 990 долара, а на модела с дълъг пробег Model Y - с 2000 долара до 48 490 долара, показва уебсайтът на автомобилната компания.

От началото на годината цената на стандартния Model 3 е понижена с около 17%, а при варианта с дълъг пробег Model Y намалението е с над 26%.

Свалянето на цената на Model 3 идва в момент, когато се очаква през четвъртото тримесечие да започнат доставките на неговата обновена и по-скъпа стандартна версия.

По-рано тази седмица автомобилният производител не успя да отговори на пазарните оценки за доставките през третото тримесечие, след като заради планирани модернизации в заводите му за пускане на по-новата версия на масовия седан Model 3 се наложи прекъсване на производството.

В четвъртък Tesla намали също цените на по-скъпите варианти на Model Y и Model 3.

Цената на базовия Model Y със задно предаване, който Tesla представи отново по-рано тази седмица, остава същата - 43 990 долара.

Цените на премиум моделите Model S и Model X също остават без промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 06.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още