IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sumitomo Metal обмисля разширение на производството на батерийни материали в САЩ

Компанията се стреми да увеличи годишния си капацитет за производство на катоди с още 24 хил. метрични тона през 2025 г. от 60 хил. тона в момента

17:10 | 16.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Японската Sumitomo Metal Mining обмисля производството на материали за батерии в САЩ, наред с други опции, опитвайки се да разшири производството, за да отговори на търсенето от електрически превозни средства, съобщава Ройтерс, цитирайки управляващия директор Кацуя Танака.

Sumitomo Metal, която доставя катодни материали - базирани на никел, кобалт и алуминий - за литиево-йонните батерии на Panasonic, използвани в електромобилите на Tesla, изгражда завод в Ниихама, Западна Япония, за да стимулира разширяването на годишния си капацитет за производство на катоди с още 24 хил. метрични тона през 2025 г. от 60 хил. тона в момента.

„Къде и кога да увеличим производствения си капацитет следващия път зависи от разпоредбите и законите на всяка страна“, посочва Танака по време на среща с анализатори. „Проучваме какво въздействие ще има от промените в законите и разпоредбите, включително Закона за намаляване на инфлацията в САЩ (IRA), върху бизнеса, ако инвестираме в САЩ, особено на фона на президентските избори следващата година,“ добавя той.

IRA включва основни разпоредби за намаляване на въглеродните емисии и стимулиране на местното производство.

Sumitomo Metal планира да увеличи годишния си производствен капацитет до 120 хил. тона до март 2028 г. и на 180 хил. тона до март 2031 г.

Компанията, която развива и миннодобивна дейност и разполага с топилна фабрика, ускорява проучването на нов проект за добив на никел. Тя изостави дългогодишно проучване за осъществимост на планираното съоръжение за производство на Никел в Индонезия.

Австралийската компания с фокус върху никеловия сулфид Ardea Resources ARL.AX заяви през юли, че е подписала необвързващо споразумение с японски консорциум за извършване на оценка на осъществимостта на неговия център за обработка на метала Kalgoorlie Nickel Project Goongarrie Hub в Западна Австралия.

Консорциумът се състои от Sumitomo Metal, Mitsubishi и Mitsui.

„В момента оценяваме доклада на Ardea за предварителното проучване, докато обсъждаме по-подробен анализ“, споделя Масару Такебаяши от Sumimoto Metal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 16.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още