IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford отчита най-силните си годишни продажби от 2020 г.

Компанията се нарежда на трето място в САЩ по големина на пазарния дял след GM и Toyota

18:19 | 04.01.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ford Motor Co. отчете най-силното си представяне по отношение на годишните продажби в САЩ от 2020 г., подкрепен от устойчивото търсене на автомобили и пикапи, съобщава Ройтерс.

Ден по-рано General Motors Co. представи данни за продажбите, с които запази короната си на най-продаван автомобилен производител за американския пазар през 2023 г.

Ford обяви, че продажбите са се увеличили със 7,1% до 1,99 млн. броя през изминалата година. През 2020 г. Ford отчете продажби от малко над 2 млн. превозни средства.

Като цяло продажбите на нови превозни средства в САЩ миналата година завършиха на ниво от около 15,5 млн. броя, от които електрифицираните превозни средства, включително хибридите, съставляват близо 17%, показват данни, публикувани от Wards Intelligence. Това е най-високото ниво на продажби от 2019 г. и надхвърля обемите от близо 13,9 млн. броя, регистрирани през 2022 г., изчислява консултантската компания Cox Automotive.

Стабилното възстановяване на продажбите затвърждава мнението на някои икономисти, че икономиката на САЩ устоява на шока от бързото покачване на лихвените проценти, без да изпадне в рецесия, въпреки че някои анализатори предупредиха, че по-високите разходи по заеми могат да окажат влияние върху търсенето тази година.

Продажбите на електрически модели на Ford, като пикапа F-150 Lightning и кросоувъра Mustang Mach-E, нарастват с близо 18% до 72 608 броя спрямо данните година по-рано. Електромобилите на компанията представляват 3,6% от общите ѝ продажби.

Продажбите на хибридни автомобили на Ford междувременно са нараснали с повече от 25% до 133 743 броя в сравнение с миналата година и представляват около 7% от общите продажби.

С обемите на продажби от 1,99 млн. броя Ford се нарежда на трето място в САЩ по големина на пазарния дял след GM и Toyota.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 04.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още