IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz представи дългата E-Class

E-Class L ще се предлага изключително в Китай

17:00 | 22.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Mercedes-Benz E-Class L има по-голяма дължина и се предлага изключително в Китай. Снимка: Mercedes-Benz</p>

Mercedes-Benz E-Class L има по-голяма дължина и се предлага изключително в Китай. Снимка: Mercedes-Benz

За да бъде успешна една автомобилна компания в Китай, тя трябва да предлага седани. Тези автомобили са най-търсените в страната. А ако компанията предлага луксозни коли, тя задължително трябва да има в гамата си седан с удължено междуосие. На тази формула залагат както BMW и Audi, така и Mercedes-Benz.

Щутгартската марка вече предлага обновена версия на своя E-Class L. Моделът е базиран на преминалата през фейслифт E-Class и бе представен пред публика на изложението в Шанхай.

Подобно на своя предшественик, а и на останалите удължени седани, E-Class L е предназначен изключително за пазара на Китай. Автомобилът има дължина от цели 5019 мм, а междуосието му е увеличено със 140 мм, като вече достига 3014 мм. Така задната част на салона предлага допълнителни 14 см за краката на пасажерите.

Също като позната в Европа и САЩ E-Class, удължената версия за Китай се предлага с два вида радиаторна решетка - спортна и стандартна. По-късно ще бъде наличен и модел с визуален пакет от AMG.

Китайците имат избор между три двигателя. Най-достъпната версия - E 260 L BlueEFFICIENCY, е оборудвана с четирицилиндров агрегат с 204 к.с. След нея в гамата е E 300 L (245 к.с.), а на върха е поставена E 400 L, която генерира 333 к.с. Всички модели се предлагат стандартно с автоматична скоростна кутия.

На по-късен етап ще бъдат прибавени още версии, сред които представената в Шанхай E 400 L Hybrid.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още