IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi A4 Vario ще се конкурира с BMW 3-Series GT

Германската преса разкри подробности около следващото поколение на A4

12:32 | 03.06.13 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Настоящото Audi A4.<em> Снимка: Audi</em></p>

Настоящото Audi A4. Снимка: Audi

Германският автомобилен концерн Audi ще разшири семейството на хитовия модел A4 с нова версия, която ще се казва Vario, пише германската преса. Моделът ще бъде базиран на предлаганата в Китай дълга база на А4 и с излизането си ще се превърне в основен конкурент на BMW 3-Series Gran Turismo. Според информацията A4 Vario ще дебютира през 2016 г., едва след което на пазара ще се появят новите седан и комби версии на модела.

Следващото поколение на Audi A4 ще има малко по-дълго междуосие, което ще гарантира повече комфорт на задните седалки. Въпреки това конструкцията ще загуби около 100 килограма от тежестта си спрямо сегашния модел. Спортната S4 версия на колата ще използва 3.0-литров V6 двигател с около 340 к.с., а по-низшестоящите варианти ще се предлагат с 1.4- и 2.0-литрови бензинови TFSI агрегати. Компактният двигател с 1.4 литра работен обем ще бъде наличен във версии със 122 и 180 к.с., и ще се предлага със система за деактивиране на част от цилиндрите, което намалява средния разход на гориво с 0.5 л/100 км.

Дизеловото семейство ще се състои от класическите 2.0 TDI агрегати с мощност 150 и 184 к.с., а за по-претенциозните клиенти ще има V6 TDI в модификации с 218 и 272 к.с.

По последна информация следващото Audi A4 ще се предлага и като пълен хибрид, комбиниращ мощността на 2.0-литров TFSI с електромотор, литиево-йонна батерия и 8-степенна автоматична трансмисия. Интересното в случая е, че хибридният вариант ще има втори електромотор, монтиран на задния мост.

Audi ще обнови и мултимедийната система MMI, която ще се управлява от нов централно разположен контролер със сензорен панел. Чрез него, подобно на смартфоните, клиентите ще могат да използват специални жестове, за да достигнат до всяка една от функциите на колата. Всичко това ще бъде комбинирано с възможност за персонализация на менютата и по-голям "head-up" дисплей.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automeida.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още