IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малкият 4х4 модел на Mercedes-Benz

Моделът GLA се появи под прожекторите на автосалона във Франкфурт

09:32 | 12.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes</em></p>

Снимка: Mercedes

Заедно с новото поколение на S-Class във Франкфурт се състоя премиерата на най-малкия проходим модел на Mercedes-Benz. Името му е GLA и ще стъпи на пазара в началото на следващата година, когато ще бъде представена и неговата гореща версия от AMG.

Mercedes-Benz GLA е базиран на новото поколение на хечбека A-Class, като е получил по-мускулест вид и по-висок просвет. Размерите му са дължина 4417 мм, широчина 1804 мм и височина 1494 мм. Багажникът може да приюти 421 литра, а при сгъването на задните седалки обемът му достига 836 литра. Товарното пространство може да бъде разширено по още един начин - като се наклонят напред облегалките на задните седалки. Така обемът му е 481 л.

Интериорът също е зает от A-Class, но все пак е оборудван с оригинални елементи, които придават индивидуалност на проходимия автомобил.

Двигателите са познатите бензинови и дизелови, които се поставят на хечбека. Това са бензиновите 1.6 за модела GLA 200 (156 к.с.) и 2.0 за GLA 250 (211 к.с.). Дизеловите опции са: 2.2 със 136 к.с. (GLA 200 CDI) и 2.2 със 170 к.с. (GLA 220 CDI).

Разбира се, ще има и гореща версия, която ще използва бензиновия агрегат, задвижващ моделите A45 AMG и CLA45 AMG. Мощността му е 360 к.с., като се предава към пътя посредством системата за задвижване на четирите колела 4MATIC и трансмисията с два съединителя и 7 степенни AMG SPEEDSHIFT. Освен с мощен двигател, този модел ще се отличава и със спортно качване, спортен бодикит, изпускателна система с четири тръби, мощна спирачна система и много други.

Продажбите на стандартните версии на Mercedes-Benz GLA ще стартират в началото на 2014 година. По същото време трябва да се състои премиерата на горещата версия GLA 45 AMG.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още