IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският Volkswagen Cross Lavida

Моделът разчита на 1.4-литров турбо-мотор и ще се продава само в Китай

09:20 | 05.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Продажбите на новото проходимо комби на Volkswagen, предназначено за пазара в Китай, ще стартират през този месец. Това съобщи изданието Carnewschina и публикува официални снимки на автомобила.

Моделът ще носи името Volkswagen Cross Lavida. Той е с увеличен просвет и ще се предлага с 1.4-литров бензинов турбо-мотор с мощност 130 к.с. Двигателят работи съвместно с механична или роботизирана скоростна кутия DSG. Задвижване към четирите колела поне на този етап няма да се предлага.

На пазара в Китай вече се продават моделите Lavida (седан) и Gran Lavida (кoмби), върху които новият модел е базиран. Те се предлагат с внушителен за сегмента списък от екстри още в базовото си оборудване - ABS, аудио плейър с MP3, въдушни възглавници за водача и пътника до него, електрически прозорци, аларма и др.

И трите версии на модела се произвеждат в Китай от Shanghai Volkswagen Automotive, в която немската компания притежава 50%-ов дял.

Моделното семейство Lavida се появи за първи път в Китай през 2008 г. Първото поколение на колата бе и първият модел на Volkswagen, предназначен специално за Китай. Той се конструира на платформата PQ34 и е с около 10 см по-къс от тогавашното поколение на Jetta. Возилото се отличава с умерен екстериор и сравнително луксозен интериор и има славата на "Малък Phaeton".

Точно преди година Volkswagen пусна в азиатската държава още един модел - седанът Bora, който на външен вид съществено се отличава от предишното поколение на модела. Новата Bora е на платформата на Golf V, но на външен вид прилича на най-новите автомобили от моделната гама на Volkswagen.

Повече за Volkswagen може да научите от материала на Bloomberg!

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още