IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai представи пикапа на бъдещето

Корейската компания показа в Детройт Santa Cruz Crossover Truck

16:08 | 15.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Един от най-интересните концептуални модели на тазгодишното изложение в Детройт носи емблемата на Hyundai. Това е пикапът Santa Cruz Crossover Truck, който според производителите покрива нуждите и изискванията на следващото поколение потребители.

Корейската компания няма особен опит с този тип машини, но явно планира в бъдеще да навлезе и в този пазарен сегмент. Всъщност Santa Cruz Crossover Truck не е типичен пикап, а по-скоро универсален автомобил, който може да бъде използван както в града или извън него, така и за работа.

Концептът на Hyundai не залага на типичния за пикапите суров външен вид. Дизайнът на модела може да се определи като футуристичен, но и функционален. Автомобилът има голямо товарно отделение и салон с пет места. Отстрани изглежда сякаш Santa Cruz Crossover Truck разполага само с две врати, но всъщност те са четири, като задните се отварят срещуположно на предните.

Задвижването на модела е поверено на 2,0-литров дизелов двигател с четири цилиндъра, който генерира 193 к.с. и 406 Нм. Налична е и 4х4 системата HTRAC, а средното потребление на гориво е 7,8 л/100 км.

Към момента от Hyundai не съобщават дали планират да произвеждат своя многофункционален автомобил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още