IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-мощната Opel Corsa дебютира в Женева

Версията разполага с 207 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди

09:38 | 10.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Automedia.bg</p>

Снимка: Automedia.bg

Най-мощната версия на новото поколение Opel Corsa дебютира на автосалона в Женева, като продажбите на модела ще стартират в началото на месец май.

Най-компактният продукт на спортното подразделение Opel Performance Center (OPC) е снабден с новоразработен 1.6-литров бензинов турбо-мотор с 4 цилиндъра. Той развива мощност от 207 к.с., а въртящият момент от 245 Нм е наличен в оборотния диапазон от 1 900 до 5 800 об/мин. Двигателят предлага за кратко и допълнителни 35 Нм благодарение на функцията overboost.

Моторът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия, което позволява на хот-хеча да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди. Максималната скорост е 230 км/час, а средният разход на гориво възлиза на 7,5 литра на 100 километра.

Opel Corsa OPC е обзаведена с цялостен спортен бодикит, предлагащ големи въздухозаборници в предната броня, различен капак на двигателя, заден спойлер, отличителни странични прагове и заден дифузьор с две хромирани тръби на изпускателната система. Салонът демонстрира спортни седалки, волан и педали, както и уникално оборудване.

Моделът разполага със спортно окачване Koni, като редуцира просвета с 10 мм спрямо останалите версии на Corsa. Джантите са 17-инчови и са обути с гуми Michelin с размер 215/45 R17.

Като опция за модела се предлага пакет Performance, който включва 18-инчови джанти, диференциал Drexel с механична блокировка, спирачна система Brembo с 330-милиметрови предни дискове и по-твърдо шаси. В серийното оборудване е включена система ESP с няколко режима, включително такъв, който я изключва напълно.

Продажбите на новата Corsa OPC, включително версията за Великобритания Vauxhall Corsa VXR, стартират в началото на месец май.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още