IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevrolet вдига завесата пред новия Spark

Моделът ще получи двигателите на Opel Karl

13:07 | 13.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chevrolet&nbsp;</em></p>

Снимка: Chevrolet 

Автомобилният производител Chevrolet публикува първо изображение на хечбека Spark, чието ново поколение ще дебютира едновременно на два автосалона - в Сеул и Ню Йорк на 2 април.

Моделът е позициониран като един напълно нов автомобил и е изграден на базата на малолитражката Opel Karl, която бе представена на салона в Женева. Размерите на хечбека ще бъдат 3680 мм дължина и 2385 мм междуосие. При свалени задни седалки обемът на багажника ще достигне 1000 литра.

Новият Spark ще получи еволюционен дизайн, като за разлика от европейския модел ще запази традиционните дръжки на задните врати, които са скрити в стойките на автомобила.  Очаква се моделът на Chevrolet да получи и двигателите на Opel Karl. В нея влиза и новият 1,0-литров бензинов мотор с мощност 75 к.с., който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия.

В списъка на предлаганите при машината на General Motors опции ще бъдат включени нагреваеми предни седалки, круз-контрол, асистент при паркиране, нова информационно-развлекателна система и панорамен покрив.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още