IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш дизайнер на Ferrari конструира уникален карбонов роудстър

Прототипът на японеца Кен Окуяма развива 611 к.с.

20:26 | 22.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимкa: Autonews</p>

Снимкa: Autonews

Дори името Кен Окуяма да не ви говори нещо, то неговите разработки със сигурност са ви добре познати. Японският дизайнер е в основата на знакови модели като Ferrari Enzo и е ръководил създаването на дизайна на автомобили като Maserati Quattroporte и Ferrari P4/5.

В момента Окуяма има собствена дизайнерска компания. Нейният последен проект е екстравагантният концепт Kode57 Enji, представен на изложбата Quail Motorsports Gathering. Японецът допълни, че предвижда да пусне автомобила на пазара в ограничен тираж.

Спортната кола е оборудвана с 6,0-литров V12 двигател с мощност от 611 к.с. и 607 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна скоростна кутия. За агрегата се предлага тунинг-пакет Novitec, който увеличава мощността до 692 к.с. и 641 Нм.

Дизайнът на суперколата е в стила на Ferrari. Прототипът е получил оригинални врати, отварящи се назад, а също така и 20-цолови джанти отред и 21-цолови отзад. Благодарение на карбоновата си конструкция автомобилът тежи 1633 кг.

Всички снимки - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още