IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магистрала "Тракия" ще бъде открита на 15 юли

Специална комисия започва работа за издаването на акт за въвеждане в експлоатация, уточни регионалният министър Десислава Терзиева

16:19 | 08.07.13 г. 2
Магистрала "Тракия" ще бъде открита на 15 юли

Автомагистрала "Тракия" ще бъде открита след седмица  - на 15 юли, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА.

Терзиева направи инспекция на едно от трасетата на магистралата - от Зимница до Карнобат. Тя увери, че до следващия понеделник "заешките" огради и ландшафтните дейности ще са приключили. По нейни думи вече е подписан документът, който гарантира качественото изпълнение на строителството на автомагистралата.

Същевременно от вторник тази седмица специална комисия започва работа за издаването на акт за въвеждане в експлоатация, допълни ресорният министър.

По думите на регионалния министър около 25 млн. лв. остават да бъдат разплатени на изпълнителя на последния участък от магистралата - именно трасето от Зимница до Карнобат. Те ще бъдат преведени след окончателното приемане на обекта, увери изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който също присъстваше на инспекцията.

Официалното откриване на магистрала "Тракия" е предвидено за 15 юли на пътен възел Зимница. За церемонията ще бъдат поканени всички министър-председатели и министри от правителствата на страната, участвали в изграждането на автомагистралата от 70-те години до сега.

Припомняме, че преди месец ръководителят на АПИ Лазар Лазаров обяви, че официалното откриване на магистралата ще е около 5 юли. В следващите дни в публичното пространство се тиражираше информация, че откриването ще е след 12 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 5
tonitov
преди 10 години
Да сме благодарни на Борисов за успешния мандат, че той и хората му направиха да имаме поне една магистрала. Всичко друго строеше, но с цел да крадеше, както отсечката от Чирпан до Стара Загора, едва успяха за два мандата на тройната коалиция да построят 28 км и да откраднат два километра, с колкото се установи, че е по-къса от отчетената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Hahoto
преди 10 години
"ще бъдат поканени всички министър-председатели и министри от правителствата на страната, участвали в изграждането на автомагистралата от 70-те години до сега", кой ли ще отнесе поканата на д-р Тодор Живков????;)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още