IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителното министерство започна да разпределя парите за общи устройствени планове

Тази година за първи път са заложени 6 млн. лева бюджетни пари за подготовката на общи устройствени планове на общини

20:42 | 07.02.14 г.
Строителното министерство започна да разпределя парите за общи устройствени планове

Министерство на инвестиционното проектиране стартира първия етап от програмата за подпомагане изработването на общи устройствени планове на общините, съобщават от ведомството.

В тази връзка  и съгласно списък на общините, които са предоставили достатъчно данни, че нямат изготвено задание за общ устройствен план за територията им, са изпратени комплект документи, с които да кандидатстват за финансиране изработването на задание.

Документите са публикувани и на сайта на министерството.

Тази година за първи път са заложени 6 млн. лева бюджетни пари за подготовката на общи устройствени планове на общини. Преди дни обаче строителното министерство обяви неясни критерии за разпределението на парите – според приоритетните за правителството инвестиционни проекти на регионите и фирмите, които изработват плановете.

В момента около 25 на сто от общините имат общи устройствени планове. Все още не са започнали работа по общи устройствени планове 44 общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още