IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК анализира сделка между "Строй Инвест" и "ПС - Холдинг"

"ПС - Холдинг" участваше в консорциума за строителството на "Южен поток", но после напусна проекта

12:46 | 03.10.14 г.
КЗК анализира сделка между "Строй Инвест" и "ПС - Холдинг"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала процедура по искането за обединение на „Строй Инвест“ и „Промишлено Строителство – Холдинг“ (ПС-Холдинг), става ясно от съобщение на сайта на комисията.

От публикуваната информация става ясно, че „Строй Инвест“ има намерение да придобие контрола върху „Промишлено Строителство – холдинг“.

От регулатора очакват концентрацията да окаже въздействие върху строителния пазар в България и затова е започната и оценката на сделката. Приканват се и трети страни да изразят своите становища за обединението.

След като бъде готов анализът, от КЗК ще се произнесат по изпратената от „Строй Инвест“ нотификация.

Основната дейност на „Промишлено Строителство – Холдинг“ е проучване, проектиране и строителство на промишлени и енергийни обекти, посочват още от КЗК. Според тяхната информация „Строй инвест“ ЕООД се занимава с консултантска дейност.

Справка в търговския регистър показва, че едноличен собственик на капитала на "Промишлено Строителство - Холдинг" е „Водстрой 98“. Уставният му капитал е 2,7 млн. лева. Дружеството се представлява от Момчил Борисов, а в съвета на директорите му влизат още Савин Ковачев, Ралица Трайкова и Валентин Николов.

Компанията беше посочена като участник в българския консорциум, избран за строителството на газопровода „Южен поток“. Месеци по-късно обаче бившият вече енергиен министър Драгомир Стойнев посочи, че „ПС – Холдинг“  и „Техноекспортстрой“ са се изтеглили от проекта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още