IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благоевград ще кандидатства за безплатно саниране на панелни жилища

Местната администрация ще поиска средствата да бъдат предвидени в бюджета на Министерството на регионалното развитие за догодина

11:08 | 01.12.14 г.
Благоевград ще кандидатства за безплатно саниране на панелни жилища

Община Благоевград ще кандидатства за отпускане на средства за безплатно саниране на панелните жилища в града, съобщи БНТ.

Местната администрация ще поиска средствата да бъдат предвидени в бюджета на Министерството на регионалното развитие за 2015 година.

За да кандидатстват за саниране, собствениците на панелни жилища във всеки блок трябва да създадат асоциация, съгласно Закона за етажната собственост. Общината ще създаде регистър на панелните апартаменти, които трябва да се санират.

Някои от обитателите на панелни домове обаче не вярват, че хората в блока лесно ще създадат асоциация за кандидатстване.

От кметството обещават, че експерти от общината ще помагат на хората при попълване на документацията, така че по-бързо да започне проектирането и да се определи сумата, която трябва да се отпусне.

„С конкретната сума кандидатстваме с програмата на МРРБ за финансов ресурс. Всичко е напълно безплатно за домакинствата – от проектиране до изграждане“, обяснява кметът на общината Атанас Камбитов.

Той допълва, че за да получи Благоевград безвъзмездната сума, трябва да е сред първите общини, които подават документи в регионалното министерство, тъй като по думите му се очаква финансовият ресурс да е ограничен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още