IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите окончателно отмениха забраната за дивото къмпингуване

Правилата за разпъването на палатки на плажа ще се разпишат в Закона за туризма

09:53 | 28.04.16 г. 4
Депутатите окончателно отмениха забраната за дивото къмпингуване

Депутатите окончателно отмениха забраната за дивото къмпингуване и на практика върнаха старото положение всеки да може да си разпъва палатката на плажа.

Това стана с приемането и на второ четене на поправки в Закона за Черноморското крайбрежие, съобщава Dnes.bg.

Текстовете предвиждат обаче къмпингуването в зона "А" от крайбрежието (на първа линия на плажовете) да се регламентира със Закона за туризма. Така на практика депутатите прехвърлиха топката на министъра на туризма Николина Ангелкова.

До отмяната на забраната се стигна след улични протести и последвалата намеса на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че в момента Министерството на туризма прави промени в Закона за туризма, свързани с правилата за къмпингуване извън регламентираните за целта места.

Срокът за обсъждането на промените за къмпингуването беше удължен до средата на юни заради обществения интерес. Само за три седмици в Министерството на туризма са постъпили над 600 предложения от граждани, институции и неправителствени организации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
Дядо Мечо
преди 7 години
За нечистоплътни хора дрискащи където поискат без да почистват след себе си има отдавна измислено работещо решение. Викат му "глоба". Надявам се да си чувал за него. А опита да изгониш хората от плажа с надеждата да се набутат по хотелите на българските пишман бизнесмени се нарича "клентелизъм".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 5
marto76
преди 7 години
Депутатите ни са едни страхливци, които работят само за своя интерес! Дивото къмпингуване обслужва нечистоплътни хора като еко-терориста Тома Белев! Как е възможно да искаш да седиш по 7 дни на морето, да дрискаш където поискаш и да не почистваш след себе си?! Това нормални хора ли са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
А ще върнат ли заплатите си за отмененото решение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Бойко Тангото! Една напред, две назад. А това.. а не! А друго... а и това не. Като цяло е добре, че се вслушва в обществото и се коригира когато прави глупости, ама като гледам, налага му се да се коригира в 90% от случаите ако мЪ рЪзбиратИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още