IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължава строителството на "Сърцето на Европа" в Дубай

Проектът се изгражда върху няколко изкуствени острова, част от архипелага "Светът" край емирството

14:00 | 17.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Повечето острови от архипелага са все още пусти. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Повечето острови от архипелага са все още пусти. Снимка: Ройтерс

Работата по проекта „Сърцето на Европа“, който е част от изкуствения архипелаг „Светът“ в Дубай, скоро ще бъде подновена, след като The World – дъщерно дружество на строителния гигант Nakheel, и Kleindienst Properties – строителят на проекта, постигнаха извънсъдебно споразумение заради спор за задълженията по изграждането на островите, съобщава emirates247.com.

Kleindienst ще продължи със строителството върху острова Германия, като до края на годината се очаква да завърши основната вила, както и да започне работа по още 20 къщи.

Освен Германия, проектът „Сърцето на Европа“ се състои от островите Австрия, Швейцария, Холандия и Швеция. Строителството на отделните острови ще се осъществява съобразно архитектурните принципи, отличаващи всяка една от страните.

От Nakheel подчертават, че всички острови в архипелага са вече готови да посрещнат индивидуалните инвеститори за осъществяването на конкретни проекти върху тях. До момента са продадени 145 острова, а останалите са обявени за продажба.

Австрийският предприемач Йозеф Клайндиинст, чиято е Kleindienst Properties, първи започна строителство в архипелага. Още през 2006 г. той купи островите, където се изгражда „Сърцето на Европа“. Освен вилите, компанията планира да строи плажен клуб и хотели, включително хотел за младоженци с параклис за венчавки.

Повечето острови от архипелага са все още пусти, като на някои частично е започнало някакво строителство, предимно на ваканционни имоти. На островът Гренландия пък един от дубайските принцове е построил уникална вила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още