IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Е-търговия 2.0 - предизвикателства пред бизнес моделите и логистиката

Търговците явно ще трябва да променят стратегиите си в движение, за да засилят интеграцията между физическите магазини и присъствието им в мрежата

15:29 | 26.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Е-търговия 2.0 - предизвикателства пред бизнес моделите и логистиката

Някои ритейлъри прибягнаха до строителството на мегасъоръжения, които да обслужват едновременно всичките им канали за търговия. В тази връзка за тях е важно, тъй като това е силно зависима от човешки труд дейност, тези съоръжения да се намират в близост до качествена инфраструктура и по-достъпна работна ръка.

Транспортът пък гълта най-много разходи във веригата за доставка. Същевременно производството поетапно се локализира, за да се задоволят и търсенето, и необходимостта от по-бързи доставки.

Транспортната инфраструктура в Европа е сред най-развитите в света, посочва се в анализа. Съществува обаче ясно разделение между Западна и Източна Европа по отношение на качеството на инфраструктурата и това е очертано като основно предизвикателство.

Е-търговията и дистрибуцията – влияние върху пазара на имоти

Новите тенденции се отразяват позитивно на първокласните логистични и индустриални площи. В Северна Америка, например, Мексико се очертава като страната, която ще се облагодетелства най-много от тази тенденция заради евтината работна ръка, а в Южна Америка това е Бразилия.

В Европа поне засега пазарните участници са заели изчаквателна позиция, за да видят как ще се развие дълговата криза преди да вземат каквито и да било стратегически решения. Някои локации обаче, сред които като най-динамични пазари се открояват Москва, Берлин и Варшава, вече се възползват от новите тенденции на пазара и отчитат окуражаващи нива на активност на логистичните оператори.

В другите държави от региона, като например България и Румъния, търсенето не е толкова активно, като положението е подобно в цяла Южна и Югоизточна Европа, посочва се в доклада. По-стабилен интерес се демонстрира към пазарите в Западна Европа, като фокусът е върху съвременните площи на най-добрите локации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още