IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в индустриални имоти в Европа с посткризисен рекорд за полугодието

Апетитът за инвестиции в индустриални и логистични имоти продължава да се засилва

14:21 | 30.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвестициите в индустриални имоти в Европа с посткризисен рекорд за полугодието

Инвестициите в индустриални имоти в Европа са достигнали 5 млрд. евро през първата половина на годината, сочат предварителните оценки на Prologis, цитирани от propertyeu.info.

Това е и най-високият обем на инвестициите в индустриални имоти на Стария континент от 2008 г. насам, когато започна кризата след банкрута на Lehman Brothers.

Експертите посочват, че апетитът за инвестиции в индустриални и логистични имоти продължава да се засилва. „Нараства броят на пазарите, чиито фундаменти се стабилизират, което ограничава риска и подкрепя по-широкото възприемане на логистичните площи като добър клас активи“, посочва се в доклада.

Самата Prologis е един от най-активните инвеститори на пазара на логистични и индустриални площи. Към края на второто тримесечие компанията придоби 11 актива на обща стойност 247,6 млн. паунда (290 млн. евро).

Отделно компанията създаде джойнт венчър с норвежкия държавен пенсионен фонд, който инвестира целенасочено само в логистични проекти.

Prologis съсредоточава дейността си върху основните пазари, като ще продължи да придобива и изгражда активи само там, където вижда стойност, коментират от компанията. „Оставаме активни и ще търсим и индивидуални, и по-големи възможности, които се появяват на пазара“, посочват оттам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още