IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На пазара излиза портфейл от имоти в центъра на Дъблин за 140 млн. евро

Ulysses е портфейл със смесена употреба и висока доходност в центъра на Дъблин, повечето приходи са от държавни и полудържавни наематели

13:55 | 02.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
На пазара излиза портфейл от имоти в центъра на Дъблин за 140 млн. евро

Портфейл от имоти с площ 50 000 кв. м в центъра на Дъблин се предлага за продажба от Jones Lang LaSalle от името на синдиците от Ernst & Young и Deloitte, съобщава онлайн изданието Property EU.

Портфейлът Ulysses се състои от 25 сгради и се продава за 140 млн. евро - една от най-сериозните инвестиционни възможност на ирландския пазар за тази година. На кв. м цената е около 2750 евро и представлява доходност от 9,53%.

Предишният собственик на активите е Лиъм Карол от Zoe Developments. 

Ulysses е портфейл със смесена употреба и висока доходност в центъра на Дъблин, като повечето приходи от него идват от държавни и полудържавни наематели. Пакетът се състои от 14 офиса, 51 магазина, 31 жилища и 90 отделни обекта под наем и се предлага както като цял лот, така и като три отделни лота.

В географски план портфейлът е концентриран в в районите Дъблин 1 и 7, като останалата част е в Дъблин 2, 4, 8 и 20. В момента доходът от наеми от него е 14 млн. евро годишно.

Сред акцентите в лота е офис сграда на ул. "Стивън'с Грийн" 94, която е отдадена под наем на министерството на правосъдието, King's Inns House на ул. "Парнел" - офис сграда с множество наематели и площ от 62 000 кв. м, която носи по 1,5 млн. евро годишно и Chapter House на ул. "Ъпър Аби" - сграда с площ от 78 000 кв. м, което е отдадена основно на OPW с 9 апартамента, носеща над 3 млн. евро годишно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още