IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сърцето на Европа" в Дубай ще е готово до 2016 г.

Това е първият значим проект на изкуствения архипелаг „Светът“

12:14 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
"Сърцето на Европа" в Дубай ще е готово до 2016 г.

Kleindienst, строителят на проекта „Сърцето на Европа“, който е част от изкуствения архипелаг „Светът“ в Дубай, започна реалното му строителство, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com, като се позовава на публикации на Ройтерс.

Това е първият значим проект на изкуствения архипелаг, подчертава изданието.

Комплексът от луксозни хотели и вили обхваща няколко малки острова от архипелага. Крайният срок за завършването му е 2016 г.

Архипелагът „Светът“ се състои от над 200 изкуствени острова с обща площ над 60 кв. км. Той е разположен на около 5 км от континентален Дубай, в Персийския залив.

Архипелагът беше завършен през 2008 г., но заради финансовата криза строителството на островите беше отложено.

Според анализатори стартирането на проекта “Сърцето на Европа“ вероятно ще насърчи и други инвеститори да започнат да изграждат проекти на островите.

Kleindienst Properties на австрийския предприемач Йозеф Клайндиинст първа изрази интерес да започне да строи в архипелага. През 2006 г. компанията купи островите Австрия, Швейцария, Холандия и Швеция, върху които се изгражда проектът „Сърцето на Европа“.

Kleindienst и The World – дъщерно дружество на строителния гигант Nakheel, водеха дълъг съдебен спор за задълженията по изграждането на островите. Двете компании постигнаха споразумение по делото през миналата година, което позволи да продължи реализацията на проекта.

Същевременно Nakheel обяви, че ще построи 8 нови хотела до 2016 г. Четири от тях ще са част от комплекса, който компанията изгражда на Палмовия остров, а другите четири ще са разположени на различни места в самия Дубай.

Компанията планира агресивна експанзия в туристическата индустрия. Ръководството ѝ обяви, че до края на 2016 г. ще обяви и още проекти за нови хотели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още