IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds продава портфейла си от кредити за европейския сектор на бизнес имотите

Купувач на портфейла е филиал на Marathon Asset Management LP, а сделката е за 280 млн. евро

15:17 | 20.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Lloyds продава портфейла си от кредити за европейския сектор на бизнес имотите

Lloyds Banking Group PLC продава портфейла си от кредити за европейския сектор на бизнес имотите, предаде Ройтерс.

Купувач на портфейла е филиал на Marathon Asset Management LP. Цената на сделката е 280 млн. евро (приблизително 235 млн. паунда), а постъпленията ще се използват за „общи корпоративни цели“.

Решението за продажбата на портфейла е в резултат на изпълнението на стратегията за редуциране на второстепенните активи на британската банка.

Банката, 33% от която е собственост на британското правителство, обяви, че брутната стойност на активите, обект на сделката, възлиза на 494 млн. паунда.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие.

През последните месеци европейските кредитори масово се решиха да се разделят с цели портфейли от кредити, свързани със сектора на имотите, за да нормализират балансите си преди стрес тестовете на Европейската централна банка (ЕЦБ).

По данни на Cushman&Wakefield Inc продажбите на кредити за бизнес имоти и на портфейли от проблемни имоти в Европа са достигнали обем от 33,7 млрд. евро през 2013 г., което е с 47 на сто повече спрямо 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още